Boende och beroende, Skyddat boende

Göteborgs Stadsmission är en idéburen, ickevinstdrivande organisation som arbetar för att stödja människor som lever i utsatta livssituationer. Tillsammans vill vi skapa ett Göteborg där alla är inkluderade. En stad där vi möter människan, inte problemet.

I samverkan med BRIS har Stadsmissionerna i Göteborg och Linköping blivit tilldelade pengar från Postkodlotteriet för att starta, utveckla och kvalitetssäkra skyddade boenden med barnrättsperspektiv. Göteborgs stadsmission har startat två skyddade boenden och söker nu en barnpedagog för att ytterligare stärka kvalitén i arbetet med barnen i verksamheten.

I betänkandet (SOU 2017:112) ”Ett fönster av möjligheter - stärkt barnrättsperspektiv för barn i skyddat boende” föreslås att barn som vistas på skyddade boenden tillsammans med förälder ska placeras med stöd av socialtjänstlagen. Barnet får därmed en egen juridisk ställning och rätt till stödinsatser, hälso- och sjukvård samt skolgång till skillnad från idag då barn endast är medföljande till föräldern. Att uppnå dessa förutsättningar för barnen är en målsättning i vårt arbete.

Stadsmissionens Skyddade boenden – ett liv fritt från våld

Stadsmissionens skyddade boenden erbjuder trygga och säkra boenden för kvinnor och barn upp till 20 år och genomsyras av hög kompetens och kvalitet. Vi har i dagsläget två skyddade boenden: Villa Cecilia som är ett skyddat behandlingshem (HVB) som tillhandahåller ett högsäkerhetsboende i kombination med kvalitativa behandlingsinatser för både kvinnor och barn samt Villa Josefin som är ett skyddat boende med medelhög säkerhetsklassning och specialiserade stödinsatser. Verksamheten är öppen dygnet runt och tar emot placeringar under dygnets alla timmar. Verksamhetens mål är att ge kvinnorna och barnen ett fortsatt liv utan våld, och skapa förutsättningar för ett självständigt liv i trygghet. Vi arbetar i nära samverkan med BRIS, vars metod ”Expertgrupp barn” genomsyrar utvecklingsarbetet av insatserna som riktar sig till barnen.

Läs mer om Stadsmissionens uppstart av Skyddade boenden här

Rollen som behandlingspedagog på Villa Josefin

Du ingår i en arbetsgrupp som består av tre behandlingspedagoger med kontaktmannaansvar gentemot våra placerade kvinnor och en barnpedagog med särskilt ansvar för att barnen får sina rättigheter och behov tillgodosedda under arbetsledning av boendets samordnare. Då vi fortfarande är i uppstartskede präglas arbetet av uppstartsprocesser. I tätt samarbete tillser ni att boendet blir tryggt, säkert och håller hög kvalitet. Vid boendet medverkar också volontärer för att berika de boendes vardag.

Som behandlingspedagog arbetar du i kontaktmannaskap där säkerhets-, stöd- och motivationsarbete är de huvudsakliga arbetsuppgifterna. I arbetsuppgifterna ingår dokumentationsarbete så som journalföring, utformande av genomförandeplaner, månadsrapporter, kartläggning av våldshistorik och riskbedömningar utifrån strukturerade riskbedömningsinstrument så som SARA och PATRIARK. Du håller stödjande och kartläggande samtal, genomför gruppaktiviteter, medföljer som stöd vid kontakt med vård- och myndighetskontakter samt utför praktiskt hushållsnära arbete i boendet.

Vem är du?

Formella krav

  • Relevant högskoleexamen som socionom/ socialpedagog/ behandlingspedagog eller likvärdig är ett krav
  • Dokumenterad utbildning och erfarenhet inom arbetsområdena våld i nära relationer och hedersrelaterat våld samt kris/trauma är önskvärt
  • Utbildning i TMO, BOF, Trappan, tejping, MI, SARA och PATRIARK är meriterande
  • Språkkunskaper, utöver svenska och engelska, är meriterande
  • B-körkort är ett krav

Som person är du trygg, lugn, kreativ och uppskattar självständigt arbete. Du vill medverka i ett uppbyggnadsskede av en ny verksamhet, där rutiner och innehåll inte kommer att vara klart vid anställningens början. Du är praktiskt lagd och är inte rädd för att rycka in där det behövs.

Vi utgår i från att du som söker jobb hos oss delar vår syn att alla människor har rätt till en plats i vår stad, ett eget hem och en röst. Läs mer om vår värdegrund här

Vi ser mångfald som en styrka och ser fram emot sökande med olika bakgrunder, intressen och erfarenheter.

Utdrag ur belastnings- och misstankeregistret är ett krav innan anställning kan ges

Rekryteringsprocessen inleds med gruppinformation för de som uppnår kraven i tjänsten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning 100 % schemalagd arbetstid (dag, kväll & natt), inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Du är varmt välkommen med din ansökan senast 2020-03-01.

Vill du veta mer om Göteborgs stadsmission?

Hemsida: www.stadsmissionen.org

Facebook: Göteborgs stadsmission

Linkedin: Göteborgs stadsmission

Instagram: @gbgstadsmission @stadsmissionenssecondhand_gbg

Vill du stödja Göteborgs stadsmissions arbete? 

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Göteborgs Stadsmission gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/12
Kontakt
  • Angelica Tingström, 031-704 73 28
Publicerat 2020-02-10
Sista ansökningsdag 2020-03-01

Tillbaka till lediga jobb