Göteborgs Stadsmission

Göteborgs Stadsmission är en idéburen, ickevinstdrivande organisation som arbetar för att stödja människor som lever i utsatta livssituationer. Tillsammans vill vi skapa ett Göteborg där alla är inkluderade. En stad där vi möter människan, inte problemet.

OM OSS 

Stadsmissionens skyddade boenden erbjuder trygga och säkra boenden för kvinnor och barn och genomsyras av hög kompetens och kvalitet. Verksamheten är ett skyddat boende med hög säkerhetsklassning och specialiserade stödinsatser. Verksamheten är öppen dygnet runt och tar emot placeringar under dygnets alla timmar.

Vi arbetar på uppdrag av socialtjänsten och samarbetar med de olika aktörerna kring våra placerade för att möjliggöra ett fortsatt liv fritt från våld. Vi arbetar aktivt för att synliggöra barnen och bemöta dem som individer med egna erfarenheter, behov och rättigheter – ett barnrättsperspektiv.

OM TJÄNSTEN

Du ingår i en arbetsgrupp som förutom våra timanställda behandlingsassistenter består av behandlingspedagoger med kontaktmannaansvar gentemot våra placerade. Arbetet leds av  samordnare och enhetschef. I tätt samarbete tillser ni att boendet blir tryggt och säkert samt att våra insatser håller hög kvalitet. Vid boendet medverkar också volontärer för att berika de boendes vardag. Då vi fortfarande är en verksamhet i utveckling präglas vardagen av ständig metod- och verksamhetsutveckling.

Som behandlingsassistent kan du både ersätta behandlingspedagoger vid frånvaro eller stärka upp verksamheten vid behov. Du möter såväl placerade kvinnor som deras barn i deras vardag i det skyddade boendet och bistår med att möta deras behov av skydd och stöd. Arbetet innefattar både klientnära arbete så som mottagande och inskrivning, stödsamtal, stöd i myndighets- och vårdkontakter och pedagogiskt stöd till barnen och mer hushållsnära uppgifter så som städning, tvätt, iordningställande av lägenheter och inköp. Du har också administrativa uppgifter så som daglig dokumentation.

VEM ÄR DU?

Du har avklarat eller är i slutfasen av utbildning till socionom, socialpedagog eller likvärdig eftergymnasial utbildning och har möjlighet att arbeta både vardagar, kvällar och helger. Du har tidigare arbetslivserfarenhet där du mött människor i svåra livssituationer. B-körkort är en förutsättning för att kunna utföra arbetet.

Du är relationsskapande med förmåga att etablera och upprätthålla relationer genom engagemang, värme och med respekt för den enskildes integritet. Du är trygg, flexibel och strukturerad och du uppskattar självständigt arbete. Du är praktiskt lagd och inte rädd att rycka in där det behövs. Vidare har du förmåga att skapa tydlighet och sätta lämpliga gränser och du kan också hjälpa våra brukare att göra detta. Du har god samarbetsförmåga och kommunicerar väl i både tal och skrift. Du behöver tåla pälsdjur i och med att husdjur är välkomna hos oss.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i heldygnsvård inom socialtjänstens område, av myndighetsutövning inom socialtjänst eller angränsande område och av behandlingsarbete.

Vi ser det som mycket positivt om du har dokumenterad utbildning och erfarenhet inom arbetsområdena våld i nära relationer och hedersrelaterat våld, kris/trauma samt utbildning i SARA och PATRIARK. Det är också positivt om du har språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Vi utgår ifrån att du som söker jobb hos oss delar vår syn att alla människor har rätt till en plats i vår stad, ett eget hem och en röst. Läs mer om vår värdegrund här www.stadsmissionen.org/om-oss.

 PRAKTISK INFORMATION 

Innan anställning ges behöver du lämna utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. 

Intervjuer kommer att ske löpande. 

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast timlön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad Enligt överenskommelse
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/9
Kontakt
  • Carina Celebi, 0317047332
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb