Göteborgs Stadsmission

Göteborgs Stadsmission är en idéburen, ickevinstdrivande organisation som arbetar för att stödja människor som lever i utsatta livssituationer. Tillsammans vill vi skapa ett Göteborg där alla är inkluderade. En stad där vi möter människan, inte problemet.

OM OSS  

Göteborgs Stadsmission möter varje dag människor som inte har råd med de mest basala sakerna som mat eller hygienartiklar, som saknar en dörr att stänga om sig eller som kämpar med att ta sig ur ett beroende. Vi erbjuder akuta insatser så som utdelning av matkassar, blöjor och kläder men vi ordnar också aktiviteter och ger kvalificerat stöd till våra besökare och deras väg ur fattigdom, hemlöshet och utsatthet. 

En stor del av vår verksamhet är gåvofinansierad och möjliggörs av bland annat privatpersoner, stiftelser, fonder och inte minst: lokala företag. Vi ser att det finns ett stort engagemang från företag att vara med och bidra till ett bättre samhälle. Och vi tror att när näringslivet sluter upp för att stötta lokalsamhället kan vi se stora och viktiga förändringar.

Det är här vi behöver dig. Kanske jobbar du som säljare idag, men är intresserad av vad det innebär att jobba med insamling och att inspirera lokala företag att ta sitt samhällsengagemang till nästa nivå? 

OM TJÄNSTEN

Som insamlare är du en viktig del i att säkra vår finansiering genom bidrag från företag i Göteborgsregionen. Vår insamlingsstrategi utgör grunden för ditt arbete och du arbetar aktivt mot företag både genom kampanjer och personliga möten. Du arbetar nära insamlingsansvarig för företagsinsamling som är ytterst ansvarig att målen i budgeten uppnås. Ditt fokus kommer främst ligga på att upprätthålla relationer med befintliga företag och att hitta nya företagsvänner, medan insamlingsansvarig primärt arbetar med våra partnerföretag.  

Dina främsta arbetsuppgifter är: 

  • Operativt sälj- och lojalitetsarbete för att nå uppsatta intäktsmål
  • Bearbetning genom kampanjer
  • Arbeta med externa parter såsom TM-byrå 
  • Koordinera insamlingsevent och aktiviteter med företagsvänner
  • Arbeta med givarvård, marknadsföringsmaterial och återrapportering till befintliga och nya företagsvänner
  • Planera och ta fram kampanjer mot företag  (i samarbete med insamlingsansvarig och kommunikationsavdelning)
  • Omvärldsbevaka insamlingsmarknaden gällande företag
  • Vid behov stötta insamlings-och kommunikationsavdelningen med andra arbetsuppgifter 

Du arbetar i nära samarbete med övriga kollegor i vårt insamlings- och kommunikationsteam. Teamet ansvarar för volontärer, insamling från privatpersoner, företag och stiftelser och fonder samt för marknadsföring, opinionsbildning och kommunikation för Göteborgs Stadsmission. Teamet består av specialister inom kommunikation, marknadsföring och försäljning. 

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som vill engagera och aktivera det lokala näringslivet i Västsverige för att tillsammans skapa ett mänskligare samhälle.

  • Du är duktig på att skapa bra relationer och har förmåga att inspirera vid säljmöten
  • Du har en god kommunikativ förmåga och kan anpassa ditt budskap efter mottagaren
  • Du arbetar självständigt, tar egna initiativ och arbetar strukturerat mot dina mål
  • Du har god administrativ förmåga
  • Du är en utpräglad lagspelare som är bra på att samverka med olika funktioner inom vår organisation
  • Du har ett särskilt intresse för sociala frågor och drivs av att skapa förändring 

För att vara aktuell för tjänsten ska du också ha:

  • Akademisk utbildning eller YH-utbildning inom marknad, sälj, projektledning, statsvetenskap eller annat som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
  • Goda kunskaper i Officepaketet 
  • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Det är dessutom meriterande om du har erfarenhet från B2B-försäljning och massbearbetning, insamlingsarbete, CSR och/eller sponsring, och erfarenhet av att ha arbetat i ett CRM-system eller på en kommunikationsavdelning. 

PRAKTISK INFORMATION 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, främst dagtid. Beroende på din erfarenhet, kan provanställning komma att tillämpas. Vid större kampanjperioder och event innefattar tjänsten cirka 5 ggr per år helg- och kvällsarbete.  

Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag!  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/61
Kontakt
  • Jennie Elheim, insamlingschef, 031-7553614
Publicerat 2023-10-04
Sista ansökningsdag 2023-10-25

Tillbaka till lediga jobb